LightPole; gouden vondst of weer een LBS misser?

Zoals eerder ook al geschreven; Location Based Services willen maar niet echt van de grond komen. Toch lijkt het erop dat we met LightPole, een nieuwe mobiele applicatie, iets dichter bij het succes van LBS komen.

LightPole is een applicatie die met behulp van GPS bijvoorbeeld wifi-spots, restaurants, clubs etc. in de buurt van waar je je bevindt opspoort. Bovendien is het mogelijk om een zogenaamde POI (point of interest) in te voeren en te delen met de rest van de wereld. Zo kunnen er ook weer social networks ontstaan met gebruikers met dezelfde lievelingsspots. In Amerika is LightPole al verder doorontwikkeld dan in Europa, dus als je in Amsterdam zoekt naar bijvoorbeeld restaurants, krijg je niet heel veel resultaten. Misschien is het voor LightPole interessant om actief te werven bij bijvoorbeeld restaurants of café's met wifi-spots, door hen op de hoogte te brengen van het bestaan ervan zodat deze ondernemers ook niet meer kunnen achterblijven. Op deze manier kan dit concept denk ik uitgroeien tot iets heel groots.

Ook kan LightPole een samenwerking overwegen met bijvoorbeeld de Telefoongids of de Gouden Gids (op nationaal niveau weliswaar) en deze als bron voor content gebruiken. Je hebt natuurlijk vrij weinig aan dit concept als het weinig zoekresultaten oplevert. Daarom denk ik dat met een uitbreiding van de database LightPole een gouden vondst kan zijn.


nujij Technorati Stumbleupon del.icio.us ekudos ekudos
Roy Vervenne zei

Zou perfect zijn voor aankomende studenten in een nieuwe stad!

pocketlog - is proudly powered by 220v
Smashing Magazine - Design Disease - Blog and Web - Dilectio Blogger Template